Gini vacaturebeheer

Beheer je vacature in één scherm

In Gini beheer je een vacature in één en hetzelfde venster. Het resultaat? In één oogopslag zie je wat de status van een vacature is en wie de hieraan gekoppelde kandidaten zijn. Efficiënt en makkelijk in het beheer.

Gini kent een vacature een bepaalde status toe. Er zijn drie statussen: publiek, intern en privé.

  1. Publiek uitgezette vacatures staan minimaal op jouw eigen website. Daarnaast kun je ze uitzetten naar meerdere jobboards en social media, zoals Nationale Vacaturebank, Twitter en Facebook.
  2. De intern uitgezette vacatures zijn alleen zichtbaar voor jou en je collega’s.
  3. Ten slotte heb je nog vacatures die privé zijn en alleen zichtbaar zijn voor diegene die ze in beheer heeft. Je bepaalt zelf of deze vacatures worden uitgezet of niet.

Gini Recruit - Vacaturemanagement

Workflow en milestones

Iedere vacature heeft ook een workflow. Je kunt deze workflow zelf opstellen en van taken en milestones voorzien in Gini Milestones. Aan iedere milestone is een x aantal taken gekoppeld. Bijvoorbeeld wanneer een vacature in fase 3 is, dan heeft de vacature fase 1 en 2 doorlopen en zijn daarbij alle acties uitgevoerd die daaraan gekoppeld zijn.

Taken verdelen en samenwerken

De taken kun je ook aan een collega delegeren binnen je organisatie. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het vragen van goedkeuring aan je manager om de vacature uit te zetten. Ook kun je er een tijd aan koppelen voordat een volgende actie plaatsvindt. Je wilt er bijvoorbeeld aan herinnerd worden wanneer een vacature al twee weken intern is uitgezet, zodat je kunt beslissen of je deze extern uit wilt gaan zetten.

Naast de Milestones heeft een vacature ook een eigen dossier waarin je kunt zien wat er door wie is gedaan en op welk tijdstip.

Status kandidaten

Binnen een vacature doorloopt een kandidaat een traject van acht mogelijke en duidelijke stappen. Van selectie tot aangenomen, en alles daar tussenin. Zo heb je in één oogopslag het overzicht van de totale status van alle kandidaten in de vacature, en per kandidaat individueel.

Vacaturemanagement - Vacaturemanagent

Via drie eenvoudige knoppen leid je een kandidaat door de sollicitatieprocedure. Bij acties zoals het inplannen van een intakegesprek,  of bijvoorbeeld het voorstellen aan de opdrachtgever, worden automatisch volledig ingevulde e-mailberichten aangemaakt met je eigen tekst en huisstijl.

Vacaturemanagement - Vacaturemanagent

Kandidaten matchen

Je kunt vanuit de vacature direct kandidaten matchen die met hun profiel aansluiten op de vacature. Dit kan door direct vanuit de vacature een nieuwe kandidaat aan te maken, een reeds in je portefeuille aanwezige kandidaat aan de vacature te koppelen, of via meerdere externe databases zoals LinkedIn, de Nationale Vacaturebank Bank of overige externe databases via Jobsearch van onze partner Textkernel.

Status kandidaten managen en een helder overzicht

Vanuit het hoofdvenster van de vacature kun je direct de status van kandidaten managen met logische vervolgstappen, en kun je eenvoudig naar het overzicht van je overige vacatures.